Webdesign is een lastig vak waar zowel creativiteit als technische vaardigheden voor nodig zijn. Niet iedereen kan dit doen; webdesign is het best uit te laten voeren door een ervaren webdesign bureau. SAM Design is een ervaren webdesign bureau in Den Haag en kan elke webdesign klus voor u klaren. Maar wat zijn eigenlijk wat kenmerken van een goede professionele website?

 

Interactief

Een website dient interactief te zijn. Dit betekent dat bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden op de website en dat ze als het waren kunnen interacteren met de website. Bezoekers moeten een bepaald pad kunnen volgen over de website dat hen langzaam leidt naar het uiteindelijke doel van de website; conversie. Daarom zorgt een professioneel webdesign bureau altijd voor interactie op de website in de vorm van een call to action knop of een chatfunctie.

 

Responsief

Een website door een professioneel webdesign bureau moet ook responsief zijn. Dit is een duur woord voor een website die goed weergeven kan worden op verschillende formaten apparaat. Zowel op een klein als een groot scherm dus. Dit is tegenwoordig heel belangrijk voor webdesign en gaat de komende jaren alleen nog maar belangrijke worden, steeds meer mensen gebruiken namelijk hun mobiele telefoon om te internetten en u wilt deze bezoekers niet afschrikken met een website die niet werkt op hun apparaat.

 

Duidelijk

Duidelijkheid is ook heel belangrijk voor een goed werkende website. Het moet zowel voor bezoekers als voor zoekmachines gelijk duidelijk zijn waar men de informatie kan vinden die gezocht wordt. De bezoeker moet direct duidelijk zijn waar hij of zij kan klikken op de website om verder te komen. Een bezoeker die binnen de website op zoek moet naar wat hij/zij zoekt is een bezoeker die waarschijnlijk niet lang blijft. Daarom is duidelijkheid heel belangrijk en een onderdeel van gebruiksvriendelijkheid.