Vervang jij ook je sfeerverlichting door LED verlichting?

Led verlichting roept bij de meeste mensen nu niet direct warme gevoelens op, maar toch loont het zeker om hier eens wat meer over te weten. Led verlichting zorgt niet alleen voor een besparing op je energiekosten, maar je helpt ook nog eens mee aan een beter milieu. En de tijd dat led verlichting koud en hard licht gaf, is voorbij. Vervang dus nu je sfeerverlichting door LED E14 lampen.

 

Wat zijn LED E14 lampen?

De letter en het cijfer in de term LED E14 staan voor het type fitting waar deze lamp geschikt voor is. De LED E14 lampen kunnen in de smalle fitting die de meeste schermlampjes en sfeerlampjes hebben. Dit is dus niet de dikke fitting van een gloeilamp. De sfeerlampen zijn in dezelfde soorten te krijgen als de normale gloeilampen en passen dus ook in nagenoeg elk armatuur dat je al in huis hebt.

 

Lichtkleur van het LED verlichting gamma

Toen LED lampen net op de markt kwamen was dit een vrij koud wit licht. Geschikt voor het verlichten van een werkplek, maar niet zo mooi om te gebruiken als nachtlamp en schemerlamp. De techniek heeft echter niet stil gezeten en inmiddels zijn dus ook de LED E14 lampen verkrijgbaar in zachter licht, van zacht wit tot zelfs een zachte flame lamp. Inmiddels is LED verlichting dus ook zeer goed toepasbaar als sfeerverlichting in huis.

 

Besparen met LED verlichting

Omdat sfeerlampjes vaak wel een hele avond branden, kosten deze best veel stroom. Wanneer je deze lampen zou vervangen door LED E14 lampen kun je wel 60 tot 70% besparen op je energierekening. Daarnaast gaat LED verlichting veel langer mee, tot wel 15 jaar, terwijl gewone lampen vaak al na 2 tot 3 jaar vervangen moeten worden. Dus niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn ben je met LED verlichting een stuk voordeliger uit.

http://www.leds-depot.be/led-230v/e14-led-lampen.html