The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

Hoe vind ik de juiste mediator voor mijn conflict?

Wanneer u van plan bent om de juiste Mediator te zoeken voor uw conflict is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor soort conflict u heeft. Het is namelijk zo dat niet iedere man of vrouw die mediation geeft overal verstand van heeft. Wanneer dit in kaart is gebracht gaat dit artikel u tips geven om zo de juiste mediator te vinden.

Soort conflict

Om de juiste Mediator te vinden moet u eerst zelf in kaart brengen wat voor conflict u heeft, waarom en met wie. Door dit in kaart te brengen kunt u uw conflict in een groep delen. Over het algemeen is een Mediator gespecialiseerd in familiezaken, scheidingszaken of arbeidszaken. Door zelf in kaart te brengen wat voor conflict u heeft is het mogelijk om de juiste Mediator te vinden. U kunt namelijk gericht zoeken op de specialiteiten van de deskundige. Op deze manier is het mogelijk om het conflict zo snel mogelijk en zo goed mogelijk op te lossen.

Zoeken

Een goede deskundige is net zo lastig om te vinden als een advocaat of juridisch adviseur. Er zijn genoeg advocaten die ook als Mediator uit de voeten kunnen. Doordat u eerst het soort conflict in kaart heeft gebracht weet u waar de juiste deskundige in gespecialiseerd moet zijn. Wanneer u ruzie heeft op het werk, is het handig om een Mediator of advocaat in te schakelen die alles van arbeidsrecht afweet. Het is ook handig om na te gaan of de Mediator is aangesloten bij het NMI. Dit is een professionele beroepsorganisatie. Wanneer de Mediator zich hierbij heeft aangesloten weet u dat hij of zij voldoet aan bepaalde kwaliteits- en opleidingseisen. Het is mogelijk om de juiste deskundige op het internet te zoeken, u kunt daarnaast een advocatenzoekmachine gebruiken om zo de juiste Mediator op te zoeken.