The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

Content schrijven voor zoekmachine optimalisatie

 

Het beginnen met zoekmachine optimalisatie is lastig. Op internet is zat informatie te vinden over het beginnen met zoekmachine optimalisatie. Toch kan het, zeker bij zo een breed en constant veranderend vakgebied, lastig zijn om te weten waar je kunt beginnen. Hier onder geven wij wat tips om te beginnen met het schrijven van content. Als je je website vergelijkt met een auto is de content als het ware de motor; hij duwt de auto vooruit en de auto staat of valt met goede content.

 

Zoekwoorden

De logische eerste stap voor alle zoekmachine optimalisatie is het bepalen van de juiste zoekwoorden. De zoekwoorden moeten goed passen bij de website. Als je picknicktafels verkoopt wil je dat jouw website gevonden wordt door mensen die naar picknicktafels zoeken, niet door mensen die zoeken naar autobanden. Daarom kies je zoekwoorden uit die goed passen bij jouw bedrijf. Nadat je de zoekwoorden hebt gekozen kan je beginnen met het schrijven van de tekst voor jouw website.

 

Zoekwoordrijke tekst schrijven

De volgende stap is om daadwerkelijk te beginnen met het schrijven van tekst. Dit doe je niet zomaar, maar daarvoor stel je eerst een lijstje op van zoekwoorden die je veelvoudig in de tekst wil verwerken. Alleen zo kan je namelijk aan de zoekmachines duidelijk maken waar jouw website over gaat. Dan verwerk je de zoekwoorden zo veel mogelijk in de tekst, maar let daar wel bij op dat het zoekwoordgebruik natuurlijk over blijft komen.

 

De tekst optimaliseren

Omdat de tekst zo belangrijk is kan je er best wat extra tijd aan besteden. De tekst moet zowel voor daadwerkelijke bezoekers als voor de zoekmachines goed te begrijpen zijn. Als de bezoekers de site niet fijn vinden blijven zij namelijk niet, maar als de zoekmachine de site niet fijn vindt of niet begrijpt waar de site over gaat krijgt de website überhaupt geen bezoekers.

 

Heeft u meer hulp nodig met het schrijven van content voor zoekmachine optimalisatie? Een expert in zoekmachine optimalisatie kan dit en nog veel meer voor u regelen.