In de afgelopen jaren zijn er heel veel ontwikkelingen geweest op het gebied van verlichting. De komst van led lampen heeft voor een heuse revolutie gezorgd in de verlichtingsindustrie. Dat is niet gek natuurlijk, led verlichting zijn in alle opzichten een vooruitgang als je ze met normale lampen vergelijkt.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de nieuwe led schijnwerpers. Dit is de opvolger van de normale schijnwerper die je vaak rond huizen en bedrijfspanden ziet hangen. Ze hebben veel verschillende doeleinden en zijn dan ook een veelzijdige optie. Om die reden hebben wij een lijstje gemaakt met plekken waar je led schijnwerpers gebruiken kan. Natuurlijk zijn er meer plekken, maar hopelijk geeft het een beeld van de verschillende mogelijkheden die dit soort led verlichting te bieden heeft.

Je kan led verlichting gebruiken als inbraakpreventie

 

Je ziet vaak normale schijnwerpers gebruikt worden voor inbraakpreventie. Vaak worden ze gekoppeld met een bewegingssensor om bijvoorbeeld de achterdeur van een huis te bewaken. Wanneer een inbreker hier dan langsloopt zal het licht aangaan. Uit onderzoek is gebleken dat dit erg effectief werkt om inbrekers en andere ongewilde gasten weg te jagen.

Toch zijn de normale lampen niet ideaal voor dit doeleinde. Omdat de lampen eigenlijk maar kort aangaan lopen ze veel te knipperen. Dit gaat vaak ten koste van de levensduur. Led verlichting zoals led schijnwerpers hebben hier gelukkig geen last van. Door de werking van led lampen kan je ze zo vaak als je wilt laten knipperen, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur.

Led schijnwerpers in de tuin

 

Naast inbraakpreventie kunnen led schijnwerpers ook in een tuin gebruikt worden voor de verlichting van bijvoorbeeld het huis, highlights in de tuin zoals standbeelden of natuurlijk heel iets anders. Een groot voordeel van led verlichting is het feit dat het heel goed tegen temperatuur wisselingen kan. Of het nu buiten 30+ graden is of -10 graden, led lampen blijven gewoon op 100% efficiëntie werken.

Industriële toepassingen voor led lampen

 

Eigenlijk werken led schijnwerpers op alle plekken die je helder wilt verlichten. Dit is erg relevant in bijvoorbeeld de bouw of andere industriële toepassingen. Het feit dat led lampen goedkoop en erg stevig zijn en niet breken zoals een normale glazen lamp dat doet zorgt ervoor dat ze ook onder ruige omstandigheden gewoon blijven werken. Wel zo handig als er hard gewerkt wordt met zwaar materiaal.

 

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html