The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

De groenste energieleveranciers

 

Indien u erachter wilt komen wie de groenste energieleveranciers zijn dan kunt u verder lezen of naar Onlineenergievergelijker.nl gaan. Er wordt ieder jaar een onderzoek gedaan door onder andere verschillende milieuorganisaties en de consumentenbond. Daaruit komen dan de groenste energieleveranciers uitrollen. Dit jaar hebben de energiemaatschappijen het beter gedaan dan vorige keer en zijn groener geworden. Zo ontvingen de grijze en groene energiebedrijven nu een gemiddelde van een 6,1 terwijl het het jaar daarvoor een 5,8 was.

Overigens worden kolencentrales niet gesloten. Deze faciliteiten worden in veel gevallen in losstaande dochterondernemingen opgenomen. Hierdoor wordt het ondoorzichtig voor de consument doordat het niet duidelijk is wie nu werkelijk de groenste energieleverancier is en welke slechts door garanties van oorsprong de boel proberen te verdoezelen. Om die reden heeft Onlineenergievergelijker.nl een overzicht gemaakt van alle bestaande energiebedrijven die grijze en groene energiecontracten aanbieden.

Duurzame groene energie

Hier volgt een overzicht van wie de groenste energieleverancier is en duurzame investeringen doet waar het milieu baat bij heeft. Zo zijn er de top energiemaatschappijen die elk een 10 hebben behaald in het onderzoek. Dat zijn OM, Pure Energie en Qurrent. Andere koplopers hebben een cijfer behaald van 9,6 tot een 7,7 dat zijn zes energiebedrijven. Daarop volgen nog andere minder groene energieleveranciers zoals Oxxio en Budget Energie. Dat zijn er elf en deze scoren tussen de 6,1 en de 5,2. Deze produceren vaak zelf niets meer verkopen het door en voegen daarom niets toe aan het milieu. Als laatst zijn er de vervuilers waarvan er tien zijn. Onderaan staat E.ON. Ook bevindt zich hieronder Nuon en Engie. Indien u dus de meest duurzame en groenste energieleveranciers met elkaar wilt vergelijken ga dan naar Onlineenergievergelijker.nl.

Kies uw leverancier

Wanneer u eenmaal weet welke energiecontracten worden aangeboden door de groenste energieleveranciers is het heel eenvoudig om de beste keuze te maken. Maak snel gebruik van de energievergelijker en maak de beslissing waar u uzelf prettig bij voelt. Kom naar ons en kies de groenste energieleverancier.