The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

Speelgoed voor baby’s: de do’s en don’ts

Speelgoed is voor kinderen van iedere leeftijd, zelfs voor volwassen kinderen. Waar jouw peuter heerlijk met blokken, met lego of met andere speelgoed speelt, zal zelfs jouw partner er waarschijnlijk van houden om af en toe even lekker een uurtje op de Playstation te spelen. Speelgoed is dan ook een tijdloos fenomeen. Echter hebben ook de jongste kinderen speelgoed nodig. Wat zijn de do’s en don’ts voor speelgoed en knuffels voor baby’s? Je leest het hieronder!

0 tot 6 maanden

Voor de allerjongste kinderen is speelgoed nog niet echt nodig. Wanneer jouw kleintje net geboren is, is de wereld namelijk nog één grote waas. Het is nog lastig om kleuren en details te onderscheiden. Bovendien ziet jouw kleintje alles dat verder dan 30 centimeter verwijderd is toch als één grote waas.

Wanneer jouw baby een maand of 4 is, kan het al beter objecten onderscheiden, bewegingen volgen en geluiden herkennen. Tevens zal hij of zij voor het eerst naar objecten gaan grijpen. Je kunt hem of haar de eerste speeltjes geven. Kies alleen niet voor meer dan 2 tot 4 vaste speeltjes, daar de kleintjes op deze leeftijd snel overprikkelt raken. Speelgoed dat je kan aanschaffen, zijn onder andere een bijtring, een speelkleed en stoffen knuffels.

6 tot 9 maanden

Wanneer jouw kleintje 6 tot 9 maanden oud is, is de hand-oog coördinatie al stukken meer ontwikkeld. Hierdoor kan hij of zij al speelgoed, knuffels en andere objecten oppakken. Pas wel op hiermee, daar vrijwel ieder object linea recta richting het mondje gaat. Ook gaat de baby voor het eerst kruipen, wat je kunt stimuleren door speelgoed wat verder weg te leggen.

Het beste speelgoed voor kinderen van 6 tot 9 maanden, zijn boekjes, speelgoed dat rammelt, of speelgoed dat de coördinatie traint.

Wil je meer inspiratie opdoen voor speelgoed en knuffels voor baby’s? Bekijk dan ook eens de collectie van Jut en Juul Lifestyle for Kids.

 

https://www.jutenjuul.nl/