The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

Tips voor het opruimen van het beddengoed

Een probleem wat veel mensen waarschijnlijk hebben is: Waar laat ik het winterdeel van mijn dekbed? Daarnaast heb je natuurlijk nog de dekbedovertrekken en hoeslakens. Het opbergen van beddengoed kan lastig zijn, zeker als je weinig opbergruimte voor een dekbed hebt. Om dit makkelijker te maken geven wij je enkele tips.

 

Dekbed opbergen

Het gewicht en de omvang van een dekbed maken het lastiger om het op te bergen. Als je een vier seizoenen dekbed gebruikt dan hoef je in de lente alleen het extra winterdeel op te ruimen. Heb je echt aparte dekbedden voor de winter en dan zomer dan kan je deze elk half jaar omruilen. Een dekbed kan je natuurlijk bovenop de kast gooien maar dit is niet erg hygiënisch. Door de tas te bewaren waar het dekbed in zat toen je het kocht heb je gelijk een ideaal iets om het dekbed in op te bergen. Bewaar deze tas dus.

 

Heb je deze tas niet meer? Zoek dan eens naar speciale opberghoezen in huishoudwinkels. Deze kan je met behulp van een stofzuiger vaak vacuümzuigen waardoor het dekbed zeer plat wordt. Als je een kleiner dekbed hebt en de ruimte hebt, is ook een dekenkist geschikt. Heb je op zolder lege koffers staan? Hierin kan je ook makkelijk je dekbed in kwijt. De grotere dekbedden kan je opbergen in een katoenen hoes zoals een oud dekbedovertrek. Geen mogelijkheid tot eerdergenoemde opties maar wel een logeerbed staan? Kleed dit bed dan aan met het dekbed dat je niet gebruikt.

 

Dekbedovertrek en hoeslaken opbergen

Het opbergen van een dekbedovertrek en hoeslaken is over het algemeen makkelijker om op te bergen. Wat je sowieso niet moet doen is het opbergen in plastic tassen. Het plastic verstikt het katoen en kan schimmel in de hand werken.

 

Om dekbedovertrekken en hoeslakens wel goed op te bergen heb je twee mogelijkheden. Gebruik opbergboxen die je onder je bed kan schuiven. Hierdoor is het uitzicht maar toch makkelijk bereikbaar. Een andere opties is het dekbedovertrek, een kussenhoes en hoeslaken zo klein mogelijk op te vouwen en dit allemaal in de andere kussensloop op te bergen.

https://www.koalabedding.nl/dekbedden