The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

U zoekt een advocaat omgeving Ede

Wanneer u een advocaat omgeving Ede zoekt, bent u bij Vallei Advocaten & Mediators in Gelderland op de juiste plek met diverse expertises onder één dak. Zoals Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Personen- en familierecht maar ook voor mediation.

Advocaat Ede bij het afwikkelen van een erfenis

Het inschakelen van een advocaat Ede is bijzonder aan te bevelen bijvoorbeeld voor meer informatie en/of hulp over en bij het afwikkelen van een erfenis. Een advocaat inschakelen kan vooral dan ook een juiste beslissing zijn. Hij of zij staat u bij in een tijd dat er toch al zoveel op u af komt en u uw hoofd vast heel ergens anders naar heeft staan. Zo kan hij of zij u informeren over uw rechten en plichten als erfgenaam.

Wat zijn mijn rechten en plichten als erfgenaam?

Als erfgenaam kunt u zelf bepalen wat u met een erfenis (nalatenschap) moet doen. U kunt deze verwerpen (afwijzen), zuiver aanvaarden, of beneficiar (begunstigde) aanvaarden. Afwijzing betekent dat u afstand doet van elk recht op zowel de inkomsten als de uitgaven (schuld) van de nalatenschap. In dat geval ontvangt u niets, maar bent u ook niet aansprakelijk voor schulden of kosten. Het zuiver aanvaarden van een nalatenschap, betekent dat u zowel de daaruit voortvloeiende inkomsten als de kosten accepteert. Het betekent dat alle activa en passiva nu van u zijn. Voor erfgenamen onder de 18 jaar is het wettelijk niet mogelijk om een nalatenschap op deze manier te aanvaarden. Houd er rekening mee dat bepaalde handelingen (zoals, in sommige gevallen, de verkoop van goederen die deel uitmaken van de nalatenschap) een aanvaarding in de huidige vorm kunnen vormen.

Uw inkomen of vermogen veilig stellen?

Beneficiair aanvaarden betekent dat u als begunstigde, uw eigen vermogen veiligstelt. Uw inkomen of vermogen kan niet worden opgeëist door schuldeisers van de overledene. Eventuele bedragen uit de nalatenschap van de overledene zullen alleen worden betaald als de nalatenschap over voldoende middelen beschikt. Een dergelijke aanvaarding als begunstigde is over het algemeen alleen een voorkeursoptie als de erfgenaam vermoedt dat de schulden de activa overschrijden.

Erfgenamen die niet afwijzen, zullen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de afwikkeling van de nalatenschap op zich moeten nemen om de nalatenschap te verdelen. De professionals van Vallei Advocaten kunnen u te allen tijde bijstaan, wat uw beslissing ook is.