The perfect image by lisarowe
Image default
Business / Financial Services

De beste tips voor het kopen van kartonnen dozen

Kartonnen dozen kopen klinkt zo simpel maar zo gemakkelijk is het eigenlijk niet. Een goede verpakking is zeer belangrijk bij het opslaan en verzenden van je producten. Zomaar een doos van karton kopen is niet alles waar je aan moet denken. Vaak kopen klanten een verkeerde doos en raken gefrustreerd omdat het product niet voldoet aan de verwachten. In deze blog lees je een aantal tips die handig zijn bij het aanschaffen van een doos. 

Tip 1: Koop je kartonnen dozen op de juiste maat

Kartonnen dozen op maat is belangrijk. Bij de Dozenhal kun je kiezen uit meer dan 2500 formaten zodat je altijd verzekerd bent van een doos die past bij je product. Zit het juiste formaat er toch niet tussen? Laat dan een doos op maat maken bij de Dozenhal. Hoe beter het formaat past bij de omvang van het product, hoe minder er loze ruime opgevuld hoeft te worden en hoe minder ruimte de doos inneemt in transportwagens. 

Tip 2: Houd 1 centimeter ruimte over bij de kartonnen dozen

Bij het aanschaffen van kartonnen dozen is het belangrijk om 1 centimeter rondom het product leeg te laten. Dit is belangrijk zodat het product dat in de doos is verzonden ook weer makkelijk uit de doos gehaald kan worden. Er is niets vervelender dan wanneer je heel hard moet trekken om het product uit de doos te krijgen. Met enkel een centimeter is er genoeg ruimte om het product er uit te halen en is er geen extra opvullingsmateriaal nodig om het product veilig te beschermen. 

Tip 3: Maak de dozen niet te vol of te zwaar

Een fout die veel gemaakt wordt, is dat veel mensen hun dozen te voldoen. Een doos is vaak een visitekaartje naar de klant dus dit moet er altijd netjes en verzorgd uitzien. Een te volle doos oogt vaak rommelig en geeft geen goede indruk van het bedrijf naar de klanten. Houd dus goed rekening met die 1 centimeter ruimte en houd het gewicht van de verpakking goed in de gaten.